magnusstrandberg.se

magnusstrandberg.se

magnussstrandberg.se

magnus
strandberg.se

Vad är sökmotoroptimering, SEO för något?

Vad är sökmotoroptimering?

seo, sökmotoroptimering. Att synas på google med de rätta metoderna utan att bli straffad. sökmotoroptimering borås,
						 sökmotoroptimering göteborg. seo borås, seo göteborg

Dela den här artikeln om sökmotoroptimering med dina vänner och kollegor

Vad är sökmotoroptimering egentligen? Är alla verkligen "experter" på seo?

Sökmotoroptimering eller SEO - uttrycket känner många av oss igen vid det här laget. Men vad är det, egentligen? Är alla experter som dem utger sig för att vara?

I den här artikeln tänkte jag hjälpa Dig att förstå lite mer om vad seo (sökmotoroptimering) är för något och hur det bör göras för att det ska vara så korrekt och så effektivt som möjligt.

Men jag tänkte att vi ska börja med att förklara uppbyggnaden och hur sökmotorer fungerar.
Du kan se en sökmotor som ett stort bibliotek. Precis som ett bibliotek är uppdelat i olika avdelningar och kategorier så är en sökmotor också strukturerad på det sättet.

För att alla besökare till biblioteket ska hitta rätt så krävs det någon form av "karta" eller "sökfunktion" för att hitta det man är ute efter. Fysiska bibliotek har valt det första, "karta" och har byggt upp kommunikationen och informationen om hur man hittar det man letar efter det. Sökmotorer har valt det andra, "sökfunktion", och det är väl tur det.
Tänk dig själv om vi skulle behöva leta oss igenom en katalog innan vi hittar det vi söker efter. Nu skriver vi bara in det vi vill hitta och så får vi förslag från sökmotororn, t ex Google.

Sökmotoroptimering (eller sökoptimering, sökordsoptimering) handlar om att driva personer till att besöka en specifik webbsida och att utföra något på den hemsidan. Det handlar om att skapa mervärde och resultat.

"Sökmotoroptimering (seo, sökoptimering, sökordoptimering) är troligtvis det mest kraftulla av alla verktyg och kanaler som finns när det gäller digital marknadsföring (även traditionell marknadsföring) som mänskligheten sett. Med seo så nårdu din kund och din målgrupp när kunden och dina besökare i din målgrupp själva vill det. Du spelar och agerar på deras villkor."

Sökmotoroptimering, seo, sökordoptimering eller sökoptimering - vad heter det egentligen?

Kärt barn har många heter det ju. Men vad ska man kalla det för? Det mest "korrekta" namnet är sökmotoroptimering eller seo. Det är hämtat och översatt från engelskans Search Engine Optimisation

Det hela är ett samlingsnamn för hur man programmerar, skriver, designar och utvecklar t ex en hemsida för sökmotorer och för människor (glöm aldrig att oavsett vad så skriver man alltid för människor på ett eller annat sätt).
Gemensamt för allt som har med sökmotoroptimering att göra är att målen man har satt upp nås genom att man uppnår och framförallt behåller bra positioner bland dem organiska sökresultaten - alltså de resultat som baseras på faktsiska sökningar och inte baserade på annonsresultat och annat som är "paid".
Du kommer träffa på personer och företag som hävdar att den ranking du har/får i sökresultaten inte spelar någon större roll utan att det enbart är hur många registreringar för erat nyhetsbrev ni har, antalet sidvisningar och hur många nya kunder ni får. Visst - jag är den första att erkänna att pengar in är alltid trevligt men att kalla det för ökmotoroptimering är helt felaktigt - det har ingenting med sökmotoroptimering att göra

Du har säkert redan läst min artikel om olika tekniker för sökmotoroptimering och då vet du att man delar upp det i Black Hat SEO och Whiee Hat SEO.
Black Hat SEO är något som du bör undvika för att ha ett långsiktigt och hållbart arbete med er sökmotoroptimering. Sökmotorer som t ex Google arbetar hela tiden med att finslipa och förbättra sina algoritmer för att identifiera, spåra och sedan straffa sidor som använder sig utav Black Hat SEO. Black Hat SEO handlar om att nå en högre position genom att köpa länkar. Det här är fortfarande väldigt vanligt bland seo-företag i deras strategier för sina kunder. Man riskerar alltså att låta sina kunders hemsidor bli straffade av t ex Google.
När du anlitar mig så får du en partner och en sökmotoroptimerare som kommer fokusera på att arebta efter dem regler och riktlinjer som finns för att på så sätt ge dig och ditt företag ett hållbart resultat.

"Det jag kan säga är att det tar just tid - det handlar ju trots allt om att bygga och skapa webbplatser med genomtänkt, kvalitativt och engagerande innehåll som baseras på användarnas behov. Men för att nå resultat med din digitala marknadsföring så kräver det ett långsiktigt arbete med fokus på hållbarhet när det gäller sökmotoroptimering".

Hur mycket tid tar bra och effektiv sökmotoroptimering och hur mycket arbete är det?

Att säga hur mycket tid sökmotoroptimering tar eller att säga exakt när du kan se resultat av arbetet med seo är svårt. Sökmotoroptimering handlar om digital marknadsföring och marknadsföring tar tid, är komplext och många gånger mycket svårt att värdera. Det jag kan säga är att det tar just tid - det handlar ju trots allt om att bygga och skapa webbplatser med genomtänkt, kvalitativt och engagerande innehåll som baseras på användarnas behov.

Läs mer om vad jag kan hjälpa er med.
Jag hjälper företag och organisationer (även privatpersoner) i Borås och Göteborg med sökmotoroptimering och säljande, informativa och berättande texter och innehåll för er digitala marknadsföring.

Om magnus strandberg

Jag gillar den digitala närvaron och den digitala världen. Därför vill ajg hjälpa och bistå med det jag kan inom seo, sökmotoroptimering och att synar i sökresultaten i Google. Syns bättre och på rätt sätt på Google med effektiv seo, sökmotoroptimering.

Det här lägger jag helst min tid på (ja, det är mer än 100%):

DESIGN - 90%

60% Complete

UTVECKLING - 60%

60% Complete

CONTENT OCH SKRIBENT - 75%

60% Complete

SEO, SÖKMOTOROPTIMERING - 95%

60% Complete

Jag är en webdesigner, webutvecklare, skribent och content writer i Borås och Göteborg. Jag kan också SEO - sökmotoroptimering. Men det har du säkert redan märkt eftersom Du troligen har sökt efter t ex webdesigner, ny hemsida, webbsida eller skribent eller något liknande på google och sfått syn på mig och min webbsida i sökresultatet på din sökning. Läs mer om seo och sökmotoroptimering här.

Jag kan seo - sökmotoroptimering. Men jag kallar mig inte för "seo-expert" som så många andra gör. Faktum är att jag tycker du ska vara lite vaksam när någon kallar sig för seo-expert. sök på t ex sökmotoroptimering borås - kommer personen eller företaget upp i sökresultatet? Bra, men vilken placering får personen eller företaget? Det visar om personen är expert eller inte. Jag vet att jag kan en hel del om seo och sökmotoroptimering och därför erbjuder jag dig/er mina tjänster inom det. Så enkelt är det.

kontakta mig

Sökmotoroptimering Borås, göteborg. Kontakt magnus strandberg när ni är i behov av en mer närvarande partner för er digitala marknadsföring och seo, sökmotoroptimering.

Kontakta mig när ni behöver hjälp med att synas bättre på google och andra sökmotorer. Vill du ha en högre placering i sökresultat på google - anlita mig, jag kan sökmotoroptimering.
Med mig får Ni en mer personlig och mer närvarande partner i erat digitala arbete. Oavsett om ni vill ha en ny websida, hjälp med er websida, behöver få texter skrivna eller vill ha riktigt och proffesionell hjälp med att synas på sökmotorer - sökmotoroptimering.
Magnus Strandberg - sökmotoroptimering i Borås och i Göteborg.

Ring mig på

+46739 65 12 00

Maila till mig:

magnus(at)magnusstrandberg.se

Ser fram emot att få höra från just Dig och även presentera närmare vad jag kan hjälpa Er med!