magnusstrandberg.se

magnusstrandberg.se

magnussstrandberg.se

magnus
strandberg.se

Hur skriver man bra ankartexter.

Lär dig sökmotoroptimering


Ta del av min seo-skola och få en insikt i grunderna i sökmotoroptimering, seo.

Lär dig sökmotorptimering. Lär dig grunderna i sökmotoroptimering. Lär dig seo. Lär dig grunderna i seo.

seo-skola. Lär dig seo online.

Förbättra din webplats och din placering i sökresultat med hjälp av processer och smart taktik. Arbeta mer långsiktigt med erat arbete med sökmotoroptimering och er digitala marknadsföring.

Dela den här artikeln om sökmotoroptimering med dina vänner och kollegor

I den här artikeln (lektionen) om hur man gör ankartexter ger jag dig grunderna till vad en ankartext är för något och hur du ska göra.

Ankartexten kommer från engelskans uttryck för ankare - "anchor". Ankartexten på en hemsida är den text som som är länkad till en annan sida som den här länken jag har här för att visa vad en ankartext är för något.

En ankarttext skrivs för att beskriva vad som finns på den sidan som man vill att besökaren ska besöka genom att klicka på den länken. Man skriver koden för det i HTML-dokumentet för den sida du ska ha länken på.
Man skriver den mellan "a-taggarna" i koden. I HTML så skriver man alltid en öppnings-tag och en stängnings-tag till de attribut man vill lägga in. Exempel: i html koden Ankartexten är alltså den text som står mellan "a - taggarna", i det här fallet så är det orden "i html koden" som är ankartext. Det är också smart (och ett måste) att göra så texten sticker ut och drar till sig uppmärksamhet eftersom att vi vill att man ska klicka på länken, eller hur? I mitt exempel har jag valt att lägga en röd/rosa tonad färg i länken.
Kollar vi på länken som texten länkar till i exemplet så vore en bra ankartext i det här fallet vara något i stil med "skribent, content writer i borås" efter som det är det som sidan handlar om och även url:en innehåller det.

Ankartexter är ett begrepp och en metod som ofta förekommer när man pratar om sökmotoroptimering eller seo. Det är ofta en del av din strategi och din taktik du har för ditt arbete med seo eller er digitala marknadsföring online. Men det kan också vara så att dina ankartexter straffar dig om du tänker använda dem för att ha för många ankartexter som länkar till samma sida för att på så sätt försöka hamna i topp på google t ex. Var smart och gör det naturligt - försöka aldrig lura t ex Google, det lönar sig inte på lång sikt.

"Försöker du vinna mark genom att överoptimera så kommer du garanterat att bli straffad av Google. Gör din sökmotoroptimering naturlig då det kommer löna sig i längden."

Exakt det som jag beskrivit ovan har lett till att Google har minskat innebörden av just ankartexterna för att få bort dem hemsidor som fuskat.
Är det helt onödigt då att optimera dem ankartexter man har? nej, absolut inte. Även om google nu lägger mindre vikt vid ankartexterna så spelar dem fortfarande en viktig roll då dem är en del av algoritmerna. Men tänk alltid på att när du skriver ankartexter så gör det naturligt - försöker du vinna mark genom att "överoptimera" så kommer du garanterat bli straffad av Google.

Olika sätt att skriva ankartexter på

Det finns, som med flera andra saker när det gäller sökmotoroptimering, flera sätt att skriva ankartexter på. Dem två vanligaste sätten är "Exakt matchning" och "Delvis matchning eller relaterade sökningar".
Exakt matchning - innebär att du länkar till en annan webbsida med exakt det sökordet som du vill ranka högre på. I mitt exempel ovan så vill jag ranka bra på frasen "Skribent i Borås" och använder då det i ankartexten.
Delvis matchning - innebär att du länkar med hjälp av relaterade sökord eller fraser. I mitt exempel skulle man kunna skriva något i stil med "Jag hjälper företag i Borås med texter till hemsidor". Här ahr jag fått med relaterade sökfraser till min primära sökfras. Smart va?

Det finns naturligtvis en hel del andra saker att tänka på också. Tänk på att ha med ert varumärke i text, länkar och annat - framförallt om ni är ett serviceföretag som erbjuder tjänster till andra företag eller personer.

Mina artiklar (lektioner) i min seo-skola och om hur du lär dig grunderna i seo, sökmotoroptimering.

Läs mer om vad jag kan hjälpa er med.
Jag hjälper företag och organisationer (även privatpersoner) i Borås och Göteborg med sökmotoroptimering och säljande, informativa och berättande texter och innehåll för er digitala marknadsföring.

Om magnus strandberg

Jag gillar den digitala närvaron och den digitala världen. Därför vill ajg hjälpa och bistå med det jag kan inom seo, sökmotoroptimering och att synar i sökresultaten i Google. Syns bättre och på rätt sätt på Google med effektiv seo, sökmotoroptimering.

Det här lägger jag helst min tid på (ja, det är mer än 100%):

DESIGN - 90%

60% Complete

UTVECKLING - 60%

60% Complete

CONTENT OCH SKRIBENT - 75%

60% Complete

SEO, SÖKMOTOROPTIMERING - 95%

60% Complete

Jag är en webdesigner, webutvecklare, skribent och content writer i Borås och Göteborg. Jag kan också SEO - sökmotoroptimering. Men det har du säkert redan märkt eftersom Du troligen har sökt efter t ex webdesigner, ny hemsida, webbsida eller skribent eller något liknande på google och sfått syn på mig och min webbsida i sökresultatet på din sökning. Läs mer om seo och sökmotoroptimering här.

Jag kan seo - sökmotoroptimering. Men jag kallar mig inte för "seo-expert" som så många andra gör. Faktum är att jag tycker du ska vara lite vaksam när någon kallar sig för seo-expert. sök på t ex sökmotoroptimering borås - kommer personen eller företaget upp i sökresultatet? Bra, men vilken placering får personen eller företaget? Det visar om personen är expert eller inte. Jag vet att jag kan en hel del om seo och sökmotoroptimering och därför erbjuder jag dig/er mina tjänster inom det. Så enkelt är det.

kontakta mig

Sökmotoroptimering Borås, göteborg. Kontakt magnus strandberg när ni är i behov av en mer närvarande partner för er digitala marknadsföring och seo, sökmotoroptimering.

Kontakta mig när ni behöver hjälp med att synas bättre på google och andra sökmotorer. Vill du ha en högre placering i sökresultat på google - anlita mig, jag kan sökmotoroptimering.
Med mig får Ni en mer personlig och mer närvarande partner i erat digitala arbete. Oavsett om ni vill ha en ny websida, hjälp med er websida, behöver få texter skrivna eller vill ha riktigt och proffesionell hjälp med att synas på sökmotorer - sökmotoroptimering.
Magnus Strandberg - sökmotoroptimering i Borås och i Göteborg.

Ring mig på

+46739 65 12 00

Maila till mig:

magnus(at)magnusstrandberg.se

Ser fram emot att få höra från just Dig och även presentera närmare vad jag kan hjälpa Er med!