magnus
strandberg.se

Off-Page Sökmotoroptimering Borås och Göteborg

Att marknadsföra sin webplats "offline" och på ett korrekt sätt


offpage sökmotoroptimering i borås och Göteborg

Off-Page sökmotoroptimering Borås och Göteborg

seo, sökmotoroptimering. Att synas på google med de rätta metoderna utan att bli straffad. sökmotoroptimering borås, sökmotoroptimering göteborg. offpage seo borås, offpage seo göteborg

Allt som Du gör på din webbsida har betydelse på ett eller annat sätt för hur Google och andra sökmotorer rankar din webplats.

Off-Page sökmotoroptimering

När man pratar om off-page seo (sökmotoroptimering) så menar man seo-arbete som görs "utanför" din webplats. Alltså sånt som inte har någon direkt koppling till webplatsen - krångligt? Jag ska försöka förklara allt du behöver veta nedan.

Man kan dela upp off-page seo (skökmotoroptimering) i flera olika delar. Dem viktigaste, enligt mig, är:

 • 1. Länkbygge (Link building)
 • 2. Social Media Marknadsföring (Social Media Marketing)
 • 3. Social Bookmarking (Social Bookmarking)

Nu när du vet hur man brukar dela upp off-page seo (off-page sökmotoroptimerin) i så vill jag först ge dig lite bakgrund och fördelar med off-page seo.

Varför är off-page seo viktigt?

Sedan starten så har sökmotorer (oavsett om dem heter Google, Bing, firefox eller något annat) försökt hitta det mest optimala och mest korrekta sättet att visa dem bästa sökresultaten på för den som söker. För att lyckas med och uppnå detta så utgår man från on-page seo, andra kvalitetsfaktorer och off-page seo.

Off-page seo ger dig en riktigt bra indikation på hur omvärlden (användare, besökare och andra webbplatser) uppfattar och tolkar din webbsida.

En webbsida som är användbar, användarvänlig och har en hög grad av kvalitativt innehåll har mycket större chans att få länkar till sig från andra webbplatser, det är en mycket större chans att en sådan högkvalitets webplats får ett störrer antal omnämningar (likes, shares, tweets etc) i sociala medier och det är mycket större chans att den webplatsen blir "bookmarked" och delas på olika forum med likasinnande personer i målgruppen.

Vad finns det för vinster för webplatsägaren med off-page seo, sökmotoroptimering?

En webbsida som lyckas med sin off-page seo, sökmotoroptimerings strategi har väldigt mycket att vinna. Bland annat så ser jag att dessa tre vinster är viktiga:

 • Bättre och högre rankingposition
 • Webbsidan kommer rankas högre upp i sökresultaten (SERP's) vilket i sin tur naturligt genererar mer trafik som i sin tur genererar mer trafik som i sin tur.... ja, du förstår...

 • En ökning, förbättring i PageRank
 • Page rank är en mätning och resultatet visar sig i en siffra mellan 0-10. Detta ger en indikation om hur viktig som sökmotorerna anser webbsidan vara ur deras "ögon".
  Det togs fram från början av Googles grundare Larry Page och Sergey Brin och var en av de starkaste orsakerna till att Google var så lyckosamma i att visa relevanta resultat för den som sökte. Idag så är Page rank en av ca 250 st olika faktorer som Google använder sig av för att ranka en webbsida.

 • Mer och utökad synlighet
 • Efterssom man kan få en högre ranking, position i sökresultaten så innebär det automatiskt också en högre exponering eftersom webplatsen får mer länkar, mer besök och mer omnämnanden i sociala medier. Hjulet bara snurrar...

Länkstrategi

Oavsett vad så handlar bra resultat på Google om att visa relevant och intressant innehåll och om man har bra och intressant innehåll så kommer den sidan få länkar. Ja det är sant, men hur?
Har du intressant innehåll på din hemsida som lockar till sig många besökare så kommer du naturligtvis få en hel del länkarm, det är naturligt. Här finns dock en liten motsättning - om ingen hittar ditt innehåll, din hemsida så kommer ju heller ingen att länka till din hemsida. Följden blir att du inte kommer synas (eller i alla fall inte så bra) i sökresultaten.

I dag är länkar viktiga inom sökmotoroptimering men det har ändrats en del under de år som gått. Idag känner Google igen på ett annat sätt vad som är en bra och framförallt naturlig länk och vad som inte är det.
Förut kunde man använda sig av så kallade länkfarmar men det fungerar inte längre. Det tycker jag är bra för det innebär att alla nu måste fokusera mer på det faktiska innehållet och texterna på sin hemsida.

Jag vill tipsa er om att istället arbeta med riktiga sidor, partners och skapa riktigt innehåll. Kvalitet kommer alltid att vinna över allting annat - så är det i livet, i många branscher, i sportens värld och så också i världen vi kallar för sökmotoroptimering.
En del kallar det här för Outreach. Viktigt att tänka på är att inte förväxla det med mer traditionellt "SEO-arbete" där olika mediebyråer helt sonika köpte länkar eller byggde upp egna kataloger, nätverk av påhittade och fiktiva bloggar. Tyvärr är det fortfarande vanligt än idag och det gäller att förstå att förr eller senare så kan du inte vinna med det arbetssättet. Aldrig.

Så - tänk åp hur du jobbar med din länkstrategi. Kontakta mig om du behöver få hjälp med dina länkar.

Läs mer om vad jag kan hjälpa er med.
Jag hjälper företag och organisationer (även privatpersoner) i Borås och Göteborg med sökmotoroptimering och säljande, informativa och berättande texter och innehåll för er digitala marknadsföring.
Läs mer om mina tjänster här.

Om magnus strandberg

Jag gillar den digitala närvaron och den digitala världen. Därför vill ajg hjälpa och bistå med det jag kan inom seo, sökmotoroptimering och att synar i sökresultaten i Google. Syns bättre och på rätt sätt på Google med effektiv seo, sökmotoroptimering.

Det här lägger jag helst min tid på (ja, det är mer än 100%):

DESIGN - 90%

60% Complete

UTVECKLING - 60%

60% Complete

CONTENT OCH SKRIBENT - 75%

60% Complete

SEO, SÖKMOTOROPTIMERING - 95%

60% Complete

Jag är en webdesigner, webutvecklare, skribent och content writer i Borås och Göteborg. Jag kan också SEO - sökmotoroptimering. Men det har du säkert redan märkt eftersom Du troligen har sökt efter t ex webdesigner, ny hemsida, webbsida eller skribent eller något liknande på google och sfått syn på mig och min webbsida i sökresultatet på din sökning. Läs mer om seo och sökmotoroptimering här.

Jag kan seo - sökmotoroptimering. Men jag kallar mig inte för "seo-expert" som så många andra gör. Faktum är att jag tycker du ska vara lite vaksam när någon kallar sig för seo-expert. sök på t ex sökmotoroptimering borås - kommer personen eller företaget upp i sökresultatet? Bra, men vilken placering får personen eller företaget? Det visar om personen är expert eller inte. Jag vet att jag kan en hel del om seo och sökmotoroptimering och därför erbjuder jag dig/er mina tjänster inom det. Så enkelt är det.

kontakta mig

Sökmotoroptimering Borås, göteborg. Kontakt magnus strandberg när ni är i behov av en mer närvarande partner för er digitala marknadsföring och seo, sökmotoroptimering.

Kontakta mig när ni behöver hjälp med att synas bättre på google och andra sökmotorer. Vill du ha en högre placering i sökresultat på google - anlita mig, jag kan sökmotoroptimering.
Med mig får Ni en mer personlig och mer närvarande partner i erat digitala arbete. Oavsett om ni vill ha en ny websida, hjälp med er websida, behöver få texter skrivna eller vill ha riktigt och proffesionell hjälp med att synas på sökmotorer - sökmotoroptimering.
Magnus Strandberg - sökmotoroptimering i Borås och i Göteborg.

Ring mig på

+46739 65 12 00

Maila till mig:

magnus(at)magnusstrandberg.se

Ser fram emot att få höra från just Dig och även presentera närmare vad jag kan hjälpa Er med!