magnusstrandberg.se

magnusstrandberg.se

magnussstrandberg.se

magnus
strandberg.se

Hur skrive rman smart, effektiv seo?

Anlita mig för er marknadsföring online.


Jag kan sökmotoroptimering och finns i Borås och Göteborg

Effektiv och korrekt sökmotoroptimering

seo, sökmotoroptimering. Att synas på google med de rätta metoderna utan att bli straffad. sökmotoroptimering borås, sökmotoroptimering göteborg. seo borås, seo göteborg

Dela den här artikeln om sökmotoroptimering med dina vänner och kollegor

Hur skriver man effektiv och korrekt seo för hemsidor 2018?

I det här inlägget ger jag min syn på hur jag ser ett bra, effektivt och korrekt seo och content arbete för hemsidor ska göras baserat på erfarenheter "den hårda vägen" sedan 2013.
Jag började med att koda hemsidor som hobby runt 2006,2007. Vanlig html-kod med css och lite javascript för att lära mig och förstå hur allt hänger ihop.
Jag sysslade med det på min fritid till och från fram till 2013 när jag startade mitt företag. Sedan 2013 har jag sysslat med det på mer eller mindre heltid och har lärt mig en hel del och har breda kunskaper inom SEO, design, kodning och att skriva välskrivet och effektiv content för bland annat hemsidor.

När det handlar om SEO så är det ett antal saker som man bara måste göra och som måste finnas med på din hemsida (även i koden) - det går inte att hoppa över dessa och tro att man ska ranka högst upp på sökmotorerna.

Så, vad är SEO och hur gör man SEO effektivt och på ett korrekt sätt? Jag tar upp min erfarenhet och hur jag ser på det här. SEO är en teknik att skapa och skriva innehåll på hemsidor för bäde människor och sökmotorer i syfte att tala om vad din hemsida handlar om. Kom alltid ihåg att skriva engagerande innehåll för människor och att använda korrekta tekniker för sökmotorernas olika algoritmer.

1. Ord är viktiga.

Sökmotorer går igenom all text och innehåll på din hemsida och analyserar alla sökningar för detta innehåll och texterna. Kort sagt så betyder det att om du t ex söker på "webbdesigner" så visar sökmotorerna resultat som innehåller den sökfrasen, sökordet. I det här fallet så visas då resultat som innehåller "webbdesigner".

Ett bra sätt (som blir mer och mer viktigt) är att "utvidga" sökorden, sökfraserna du vill ha med på din hemsida för att stärka och berätta än mer tydligt vad din hemsida handlar om. Vi tar ett exemepl - säg att du ska göra en hemsida för en webbdesigner i Sverige så inser du ganska fort att du bör ha med frasen "webbdesign i Sverige", eller hur? Här är du lite mer tydlig om vad hemsidan handlar om. Nu är det ju så att Sverige är ett stort land med väldigt många webbdesigners vilket gör att konkurrensen är hård. Vi leker med tanken att webbdesignern finns i Götebrog så då bör du även fokusera på frasen "webbdesigner i Göteborg" för att vara än mer tydlig. På det här sättet ökar du även dina chanser att komma högre upp på frasen "webbdesigner i Sverige" men även på frasen "webbdesigner i Göteborg". Smart va?

Kort och gott - välskrivet innehåll är viktigt.

2. Använd titlarna på rätt sätt

Titlar är viktiga för ditt sökresultat på sökmotorer. Varje sida ska ha en egen titel som tydligt, enkelt och kortfattat beskriver vad sidan handlar om. När du söker och ser sökresultat så är titeln den rubrik du ser för dem olika sökresultaten så det är det första som en person ser av din hemsida - använd det väl. Läs mer om hur man skapar effetkiva och korrekta titlar för din hemsida längre ner i det här inlägget om att skriva effektiv seo.

3. Länkar är viktiga

Länkar från en hemsida till en annan är viktiga då dem visar att den hemsidan som länken går till innehåller intressant material. Vanligtvis i alla fall.
Det är alltså viktigt att få andra hemsidor att länka till din hemsida eftersom man då talar om för sökmotorer att målsidan har intressant innehåll för personen som söker. En hemsida som har många länkar till sig så kallade inlänkar anses ranka högre i sökresultat.

Då det är viktigt med länkar till din hemsida så är det också viktigt att veta att sökmotorer kan även straffa hemsidor som har vad sökmotorer anser vara för "falska länkar, spam-länkar". Att försöka köpa ett stort antal länkar från andra för att komma högt i sökresultat kommer i slutändan att straffa din hemsida.
Fokusera istället på kvalitativa länkar och länkar som är riktiga genom att försöka få hemsidor som redan rankar högt att länka till din hemsida. Man kan säga att "less is more" ibland.

Att ha interna länkar på din hemsida (länkar som går från en sida på din hemsida till en annan sida på din hemsida) är också viktigt och ska inte underskattas - detta talar om vad din sida handlar om och var det materialet finns någonstans

"Du kan inte fuska dig till en riktigt bra placering och tro att du ska vara kvar där på lång sikt. För att lyckas med ditt arbete med seo, sökmotoroptimering så måste du göra det enligt konstens alla regler. Så är det bara!"

4. Innehåll är allt

Att ha välskrivet, intressant och informativt innehåll på din hemsida ger dig en högre ranking hos sökmotorerna. Sen är det ju också roligare och mer engagerande att läsa något som är lätt att förstå, som lär mig något och som jag kan ha nytta av , eller hur?

Börja ditt arbete med content genom att undersöka vilka ord och fraser du bör fokusera på genom att studera konkurrenter som rankar högt och att använda olika verktyg som finns tillgängliga. Ett sådant verktyg som är bra är Googles sökordsplanerare.

Verktygen kommer att ge dig bra insikter om vad personer söker efter, vilka ord och fraser dem söker på och även ge dig inspiration till att hitta nya sökord och sökfraser. Använd detta för ditt långsiktiga seo-arbete så kommer du ser resultat. I exemplet ovan med designer i Göteborg så är ett sätt att göra en länk effektiv att i sökfrasen "hitta en lokal designer" använda ordet "designer" som länk till målsidan.

5. Trovärdighet

Sökmotorer, precis som människor, lyssnar på vad andra har att säga - trovärdighet är alltså viktigt. Det får du genom att göra korrekt seo arbete genom att inte bryta mot sökmotorernas regler och genom att göra din hemsida lättanvänd och enkel att förstå, navigera på. Nu ska du inte börja skriva massa om hur bra och vilka suveräna produkter din hemsida och ditt företag erbjuder utan jag menar att du ska uppdatera din hemsida ofta, du ska ha relevant material och ha relevanta länkar. Uppdatera, ha intressant material och få trovärdiga hemsidor att länka till din hemsida.

Nu har du fått lite grundinformation om vad seo är för något och hur du skriver effektiv seo - nu ger jag dig tips på viktiga saker att ha med på din hemsida och att tänka på.

Hur skriver man effektiv seo på korrekt sätt? Skriv intressant och välskriven seo content för din hemsida.

Saker du måste ha med på din hemsida

1. Ett bra domännamn

Domännamnet för din hemsida talar om för både människor och sökmotorer vad din sida handlar om så det första du ska göra är att hitta ett bra domännamn. Om t ex ska göra en hemsida för en frisersalong i Göteborg så skulle ett bra domännamn kunna vara www.frisörgöteborg.se. Nu tänker du att Google (och andra sökmotorer) gillar kortare domännamn och visst är det så. Kortare domännamn är även lättare att komma ihåg även för människor men i det här fallet så är domännamnet så pass bra för den sökfrasen att det kommer generera en hög position i sökresultaten. En annan sak man kan tänka på är att även köpa relaterade domännamn för att driva trafik till din hemsida.

2. Titel-taggar

Som jag skrev längre upp i det här inlägget om hur man skriver effektiv seo så är titel-taggarna viktiga eftersom dem beskriver vad din hemsida handlar om.
Men du får inte ha för långa titel-taggar - riktlinjerna för titel-taggar är att dem ska vara maximalt 70 tecken långa.

Beskriv innehållet - titel-taggarna ska beskriva vad den aktuella sidan handlar om och använd det här på rätt sätt eftersom det påverkar dion ranking. Titta på min titel för den här webbsidan, "Att skriva effektiv seo. Hur skriver man effektiv SEO content 2017." Här har jag tydligt och effektivt fångat och beskriver vad webbsidan handlar om samt att jag även har inkluderat en fras till som jag tror är bra ur ett seo-perspektiv.

3. Description-taggar

Description-taggarna är som namnet säger beskrviningen av vad den aktuella sidan handlar om. Här har du möjlighet att på ett smart och effektivt sätt beskriva mer utförligt vad webbsidan handlar om och dessa syns även i sökresultaten hos sökmotorerna. Antal tecken för description-taggarna är 150-160 tecken (110-120 för mobila enheter).

Det har genom åren varit diskussioner om huruvida description-taggarna är viktiga ur seo-perspektiv öfr sökresultaten men jag säger att det är viktigt och använd denna möjlighet att driva trafik till din hemsida.

4. Keyword-taggar

Keywords-taggarna är omdiskuterat bland seo-experter ochg webbutvecklare. Google gör väldigt klart att dem inte använder keyword-taggar för ranking i sökresultaten. Använd inte dessa taggar då det kan straffa dig. Fokusera istället på dem andra taggarna och på ditt content och innehåll.

5. Meta property-tags

Meta property-taggar (eller Open Graph Protocol) är taggar som gör webbsidor mer anpassade för engagemang i scoiala medier, t ex vid delningar av en hemsida på Facebook.
Open Graph Protocol utvecklades av Facebook någon gång under 2010 för att göra det enklare, smidigare och mer användarvänligt för att dela innehåll från hemsidor till sociala medier.

Det finns en mängd olika taggar inom meta property protokollet och här kan du läsa mer om meta property-taggar.

6. Headings

Headings är taggar där du specifierar rubriker. Dem olika heading-taggarn är h1-h6. Viktigt att tänka på här är att använda h1-taggen bara en gång per webbsida.
Headings-taggarna är ett bra sätt för att fånga uppmärksamheten hos dina besökare på hemsidan genom att ha bra rubriker som du tror intresserar besökaren. Då h1-taggen bara ska användas en gång per webbsida så kan du använda h2-h6 taggarna mer ofta än så och gör det effektivt. Tänk även på att du kan ändra font-size på headings-taggarna.

"Du kan inte hoppa över sökmotoroptimeringens grunder och grundfundament. Ska du bygga ett hus börjar du ju med att lägga och förankra en stabil grund eller hur? Samma sak här.

Rätt från början så kommer du nå de reesultat du vill och siktar mot."

7. Optimera bilder

Precis som text så är även bilder viktiga för att skapa en bra upplevelse för dina besökare till din hemsida men även för sökmotorerna. Sökmotorer som Google letar efter bilder på din sida när dem genomsöker den.

Problemet här är att sökmotorer inte kan se bilderna på det sättet som vi människor kan så dem letar efter något som beskriver bilderna istället. Detta kan du underlätta genom att använda alt-taggern för dina bilder. Ta musen över min bild här ovanför så ser du att jag har en alt-tag och en titel-tag för bilden. Dem berättar för sökmotorerna vad bilden handlar om men ger också en beskrivning när man för musen över bilden. Alt-taggar och titel-taggar< är också viktiga och ett bra hjälpmedel för att öka tillgängligheten för din hemsida.

Glöm inte heller att ge bilden ett passande namn som beskriver bilden tydligt.

8. Smarta, vänliga URL'er och bra url-struktur

Smart och vänliga url'er är också viktiga för både sökmotorer och människor. Om du t ex har dessa två olika url-adresser till en webbsida, vilken tror du är mest effektiv: www.exemplesida.se/hur-man-tvättar-sin-hund eller www.exempelsida.se/145236.html? Tror du förstår vad jag menar här.
Att ha smarta och vänliga url'er är korrekt seo-standard och något som du bär tänka på.

9. Använd Google's Search Console

Google's Search Console är ett verktyg som ger dig möjligheten att ta reda på vad personer söker på och är en bra grund för att bygga vidare på din seo-strategi. Du bör dock vara medveten om att få bra resultat kan ta en del tid för att ranka högre upp i sökresultaten. Kom ihåg att göra en grundlig research på ämnet som din hemsida handlar, det innehåll du ska skriva om samt att uppdatera din hemsida ofta för att tala om för sökmotorerna att din hemaida är aktuell - sökmotorer gillar hemsidor som är uppdaterade och aktuella.

Läs mer om vad jag kan hjälpa er med.
Jag hjälper företag och organisationer (även privatpersoner) i Borås och Göteborg med sökmotoroptimering och säljande, informativa och berättande texter och innehåll för er digitala marknadsföring.

Om magnus strandberg

Jag gillar den digitala närvaron och den digitala världen. Därför vill ajg hjälpa och bistå med det jag kan inom seo, sökmotoroptimering och att synar i sökresultaten i Google. Syns bättre och på rätt sätt på Google med effektiv seo, sökmotoroptimering.

Det här lägger jag helst min tid på (ja, det är mer än 100%):

DESIGN - 90%

60% Complete

UTVECKLING - 60%

60% Complete

CONTENT OCH SKRIBENT - 75%

60% Complete

SEO, SÖKMOTOROPTIMERING - 95%

60% Complete

Jag är en webdesigner, webutvecklare, skribent och content writer i Borås och Göteborg. Jag kan också SEO - sökmotoroptimering. Men det har du säkert redan märkt eftersom Du troligen har sökt efter t ex webdesigner, ny hemsida, webbsida eller skribent eller något liknande på google och sfått syn på mig och min webbsida i sökresultatet på din sökning. Läs mer om seo och sökmotoroptimering här.

Jag kan seo - sökmotoroptimering. Men jag kallar mig inte för "seo-expert" som så många andra gör. Faktum är att jag tycker du ska vara lite vaksam när någon kallar sig för seo-expert. sök på t ex sökmotoroptimering borås - kommer personen eller företaget upp i sökresultatet? Bra, men vilken placering får personen eller företaget? Det visar om personen är expert eller inte. Jag vet att jag kan en hel del om seo och sökmotoroptimering och därför erbjuder jag dig/er mina tjänster inom det. Så enkelt är det.

kontakta mig

Sökmotoroptimering Borås, göteborg. Kontakt magnus strandberg när ni är i behov av en mer närvarande partner för er digitala marknadsföring och seo, sökmotoroptimering.

Kontakta mig när ni behöver hjälp med att synas bättre på google och andra sökmotorer. Vill du ha en högre placering i sökresultat på google - anlita mig, jag kan sökmotoroptimering.
Med mig får Ni en mer personlig och mer närvarande partner i erat digitala arbete. Oavsett om ni vill ha en ny websida, hjälp med er websida, behöver få texter skrivna eller vill ha riktigt och proffesionell hjälp med att synas på sökmotorer - sökmotoroptimering.
Magnus Strandberg - sökmotoroptimering i Borås och i Göteborg.

Ring mig på

+46739 65 12 00

Maila till mig:

magnus(at)magnusstrandberg.se

Ser fram emot att få höra från just Dig och även presentera närmare vad jag kan hjälpa Er med!